De twee afbeeldingen die ik hiervoor heb geplaatst zijn wellicht wat moeilijk te lezen, dus staan ze nu op een ander gedeelte van mijn website.

http://letters.hcdeboer.nl/

Mijn eerste boekje is inmiddels uit en is te vinden op de LULU site.

http://www.lulu.com/shop/herco-de-boer/de-geheimen-van-letters-1/paperback/product-21897914.html

Ik ben nu aan het tweede boekje bezig dat dieper ingaat op de verhalen van Genesis, met uitstapjes naar andere boeken, zoals Exodus. Dat boekje zal in de loop van 2015 uitkomen (hoop ik).

Ik ben geen theoloog en ik ben zelfs niet religieus – ik haal mijn conclusies uit de taal, de herkomst en betekenis van letters en vergelijk de verhalen van Genesis en Exodus met Sumerische, Akkadische en Egyptische mythes.
De taalovereenkomst tussen de namen Abraham, Sarai en Haggar en de Indiase Brahma, Saraswati en Ghaggar lijkt niet toevallig te zijn. Genesis laat Abraham uit UR komen, een van de oudste steden van Sumerië – de Sumeriërs hadden een isolate taal, die bij nader onderzoek verwant lijkt te zijn met de Dravidische talen, zoals Tamil.

Ik geef in dat tweede boekje vooral mogelijkheden aan – stof tot nadenken.
Maar nog even geduld – een en ander wordt echter al in het eerste boekje uit de doeken gedaan.