In navolging op mijn vorige bericht, waarin fundamentele christenen menen dat de evolutietheorie een geloof is, hoorde ik een en ander over de “snakehead fish”, die in Amerika is gesignaleerd en daar voor problemen zorgt.

Maar er zijn ook andere plaatsen waar deze vis is gesignaleerd en waar deze niet thuis hoort. Het schijnt te maken te hebben met restaurants die deze vissen illegaal landen binnen smokkelen, waarbij er wel eens een paar ontsnappen. Deze soort vis is bizonder veerkrachtig en vermenigvuldigt snel.

Op Wikipedia kun je meer lezen over deze bizondere vis.
Terwijl vele creationisten roepen dat er geen bewijs is voor evolutie, omdat er geen wezens zijn gevonden die die overgangen laten zien – wat overigens wel zo is, vooral bij de walvisachtigen zien we dat – lijkt de snakehead fish ook op zo’n transitional form”.

(ook de slijkspringer is zo’n overgangsvorm)Blog Image

De “slangekopvis” is een zeer agressief beest met echte tanden. Net zoiets als de Barracuda. Overigens zijn er binnen deze soort ook verschillende stadia van ontwikkeling te herkennen. De vis valt alles aan in het water … of op land. Want behalve dat deze vissoort kieuwen heeft, heeft ze ook een soort long dat hen in staat stelt lang uit het water te blijven, tot wel drie dagen.

De soort die in Amerika is gesignaleerd hoort thuis in Thailand. Als u ooit in Kanchanaburi bent geweest – de plaats van de Birma spoorlijn – had u deze vis kunnen zien (of wellicht eten).
Bizonder is dat deze vis zich snel voortplant en haar jongen regelmatig naar het wateroppervlakte duwt om te leren lucht te ademen. Dat verraad waar deze vis zich bevindt en kan dan gevangen worden door in te spelen op zijn grote agressie.

Vooral in gebieden waar het waterpeil kan zakken zodat de vis op het droge achter blijft, heeft deze vis een groot voordeel. We zien hier duidelijk een vis die wellicht over een miljoen jaar gewoon over land loopt – vooralsnog zijn de vinnen niet sterk genoeg om als poten te functioneren en de vis maakt slangachtige bewegingen om vooruit te komen.

Blog Image

Evolutie kun je moeilijk als geloof af doen als de bewijzen gewoon om ons heen leven. Je moet natuurlijk wel kijken!