Voordat ik aan mijn tweede hoofdstuk over WOORDEN begin even nog het volgende.
Degenen die angst zaaien worden terroristen genoemd. De letterlijke betekenis van het woord TERREUR is natuurlijk ook ANGST. Balkenende en het kabinet zijn slachtoffers van terreur. Ze zijn niet bang voor Wilders en die film van hem kan ze ook niet schelen. Westerse mensen negeren gewoon dat wat hen niet bevalt, zolang ze er maar geen last van hebben en daarom reageert Balkenende wèl.

Het is begrijpelijk dat de vrouw van een militair in Afghanistan kwaad is op Wilders, omdat hij door die film het leven van haar man in gevaar brengt.
Wacht even …… wat zei ik?
Het leven van een militair in Afghanistan zou in gevaar worden gebracht door een film van Wilders?
Waarom is dat niet het geval geweest met de film die Ayaan Hirsi Ali heeft gemaakt over de Koran en de Islam? Een film die notabene het leven heeft gekost van Theo van Gogh in ons eigen land!
Ik heb helemaal geen protesten gezien in het buitenland!
En het optreden van Hans Teeuwen zowel het lied dat hij zong als het interview van de meisjes van Halal?
Geen protesten, helemaal niets. Zou de buitenlandse pers ons misschien gewoon negeert hebben?

Ik heb in het vorige hoofdstuk al aangegeven dat dit een situatie is die volledig is opgeblazen door onze eigen leiders. Wilders heeft niets anders gedaan dan een voorstel ingediend om de Koran te verbieden, wat uiteraard niet is gelukt. Terecht volgens mij. En zijn volgende stap is dat hij een Koranfilm gaat maken. Van mij mag hij, zolang hij zich houdt aan de juiste teksten en de juiste interpretatie van die teksten.
Maar de bevooroordeelde massa in ons land “wist” al meteen dat er een Koran verbrand zou worden (?) en ze hebben dat wereldkundig gemaakt.
Dat lijkt mij HAAT ZAAIEN en dat is toch verboden?
En zelfs als zou blijken dat er inderdaad een Koran verbrand zou worden, dan kun je iemand niet veroordelen voor iets wat hij nog niet heeft gedaan. Dat zijn de regels van dit land, die politici moeten verdedigen.
Wij daarentegen hebben geen probleem met het In moslimlanden verbranden van vlaggen en poppen die bepaalde personen voorstellen. Misschien zijn we in het Westen iets volwassener? Of misschien is er niemand die ons geld geeft om te protesteren?

De uitzending op TV van Deep Throat riep van tevoren veel weerstand op, maar het is gewoon uitgezonden en iedereen is het alweer vergeten.
De film van Wilders had net zo goed snel in de vergetelheid kunnen raken (net als de film van Ayaan) als onze politici niet zelf de film wereldkundig hadden gemaakt. Er is nog geen film van Wilders en onze soldaten in Afghanistan lopen nu al gevaar door de onvoorzichtige uitlatingen van onze politici.
Maar dat noemt de vrouw van de militair niet als de oorzaak van haar ongerustheid en boosheid. Nee, want ze is ook gemanipuleerd is door de pers en onze politici.
Je vraagt je af wat de verborgen agenda van onze politici is. Vergeet niet dat er veel geheimzinnigheid is binnen de politiek. Veel gebeurt achter gesloten deuren en soms gaan documenten 50 jaar of langer achter slot en grendel.
En daar ga ik het de volgende keer over hebben.