Prins Willem Alexander vindt het vervelend dat er wetenschappers zijn die de huidige klimaatverandering als een natuurlijk verschijnsel zien – hij vraagt hen om de klimaatverandering “serieus te nemen”.

Ik heb dat “serieus nemen” van teletekst, en weet niet of de Prins het zo gezegd heeft, maar ook die opmerking is “een beetje dom”. Hebben we net Maxima met haar identiteit gehad, roept nu haar echtgenoot de wetenschappers in de wereld op zich achter Al Gore te scharen, want anders zijn ze “niet serieus“.
Pardon?
Klimaatverandering is inderdaad serieus te nemen, maar daar gaat het de Prins niet om, het gaat de Prins om de oorzaak van die klimaatverandering. Of denkt hij misschien dat als er sceptici zijn – en zo noemt de prins de wetenschappers die de klimaatverandering als een natuurlijk verschijnsel zien en niet als de schuld van de mens – dat er dan niets gebeurd.

Maar sinds wanneer wordt er naar wetenschappers geluisterd? Het zijn toch politici die ONDANKS de wetenschap beslissingen nemen? Er wordt al 40 jaar gewaarschuwd tegen klimaatverandering (“broeikaseffect”) door die wetenschap en er is nog nooit geluisterd. Vele proeven zijn genomen met betrekking tot de zogenaamde “conveyor belt”, de voortdurende golfstroom in de zee die voor het grootste deel het klimaat bepaalt in Europa. Het gevaarlijkste is de ontzilting van de zee en dat wordt veroorzaakt door vervuiling van het water en door teveel toestroom van zoetwater. Als het ijs smelt en in de zee terecht komt wordt de zee minder zout en gaat de “lopende band” stoppen en dat is erg gevaarlijk voor de balans van het klimaat.
Ik hoor deze berichten al mijn hele leven en er is ook nog zoiets geweest als een Club van Rome die al jaren waarschuwt. Maar luisteren politici? Neen, zij nemen de zaak niet serieus.

Wat er op de Bilderberg bijeenkomsten wordt besproken mag niemand weten, maar Beatrix weet het, want die is voorzitter. Misschien moet Willem Alexander eens aan zijn moeder vragen wat de Bilderbergers van plan zijn te doen aan het klimaat?

Nu het mogelijk al te laat is en de voorspelde veranderingen al gaande zijn, komen politici met maatregelen die IK niet serieus kan nemen. Al Gore wordt wel serieus genomen en krijgt zelfs een Nobelprijs. Het is een grof schandaal!
En de naatregelen? Het slavenvolk moet zijn auto laten staan en het vrachtverkeer, met hun stinkende vervuilende motoren, en het vliegtuig verkeer, blijft onaangetast en wordt zelfs uitgebreid (Schiphol). Ja maar daar staat wel tegenover een milieubelasting. MILIEUBELASTING? Het gaat dus weer om geld en niet om maatregelen.

Het verschuiven van de Noordpool is al tientallen jaren aan de gang en daar valt niets aan te doen. Het gevaar dat de polen van de aarde in één keer omkeren komt steeds dichterbij. Het is al verschillende keren eerder gebeurd. We hebben geen idee wat er dan gebeurd met het inwendige van de aarde en onze levensomstandigheden, maar dat is erger dan het Greenhouse effect.

Groenland was ooit een groen land – daarom hebben de Vikingen het zo genoemd. Misschien wordt het wel wéér groen!